Закриване на олимпиадата по пътна безопасност в София

Церемонията по награждаването на най-добрите ученици в София бе уважена от кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, министърът на образованието г-н Красимир Вълчев, началника на РУО-София г-жа Ваня Кастрева и стотици ученици с техните директори.

Освен награждаването, приятелите ни от Сдружение “Велоеволюция”показаха нагледно как се кара велосипед безопасно, а от Българската федерация по автомобилни спортове показаха симулатор за преобръщане на МПС-та, както и симулация на челен удар.

Олимпиадата завърши с приятни емоции за всички деца, с подаръци и много положително настроение.

Благодарим на I&G Insurance Brokers Ltd. за подкрепата тази прекрасна инициатива да се случи.

 

Столична община съгласува с Института по безопасност на движението и негови експерти проверка на рискови ключови места в София.

Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти след събитие в 51-во СУ “Елисавета Багряна”, посветено на безопасното движение по пътищата.

Поводът за инспекцията е катастрофата на бул. “Владимир Вазов”, като причината за инцидента, според експерти, е опасно трасе.

Фандъкова посочи, че се доверява на експертизата на Института и ще разпореди промяна в пътната инфраструктура, ако това се окаже необходимо.

Припомняме, че вчера автомобил блъсна 4 деца на бул. “Владимир Вазов”.  По-рано днес директорът на “Пирогов” Асен Балтов съобщи, че децата са без опасност за животакато днес предстои операция на най-тежко пострадалото момиче.

Споделяне

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English