Уважаеми съграждани и медии,

Институтът за пътна безопасност за съжаление се превърна в пророк, като гръцката пророчица Касандра, която винаги е казвала какво ще се случи, но никой не й е вярвал. По същия начин и ние един месец преди зловещата катастрофа в Своге предупредихме всички възможни институции, но никой не ни вярваше.

Изключително тъжно и жалко е поведението на АПИ, която ходи след ИПБ да замита следите си. Това нямаше да е толкова страшно, ако от това не загиваха хора по пътищата. Прокуратурата повдигна обвинение на колегите на шефа на АПИ, а той- г-н Терзийски – реши да заплаши Института за пътна безопасност със съд https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7409402.  От неговите думи става ясно, че от позицията на шеф на АПИ му е по-лесно да заплашва,  отколкото да се вслушва в становищата на Института за пътна безопасност. За пореден път изпадаме в ситуацията „Крадецът вика дръжте крадеца“. Г-н Терзийски искаме да Ви уверим, че чрез заплахи няма да ни накарате да спрем да казваме истината.

Г-н Борисов, престанете да им искате оставките, имайте мъжеството да уволните дисциплинарно Дончо Атанасов. Вчера му повдигнаха второ обвинение. Какво още трябва да се случи, г-н премиер, за да започнете да уволнявате,а не да искате оставките на провинилите се?

Институтът за пътна безопасност настоява всички държавни структури и органи да започнат да  работят ефективно и да не се занимават с обяснения, оправдания и нелепи PR активности.

Прокуратурата вчера каза, че „мантинелата край Своге е била бутафорна“, а ние в ИПБ получаваме всеки ден сигнали за подобни бутафорни мантинели от цялата страна.

Настояваме незабавно да започне одит на всички пътища в България. Институтът за пътна безопасност ще потърси международна подкрепа и ще започне сам да извършва тези одити по пътна безопасност, ако отговорните за това не го направят!

ИПБ

Споделяне

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English